8 Ocak 2013 Salı

Alınması Gereken Eşyalar ve Oyun İçinde Mağaza Kullanımı

League Of Legends , neredeyse tamamen oyun süresi içinde kurgusu gelişen ve sonlanan bir oyun yapısına sahiptir.Bu sebeple son derece dinamik bir oyundur. Bu yüzden hangi şampiyona hangi itemleri (eşyaları) alacağınıza karar verirken birazcık yardım almalısınız.

Uzak mesafe ve büyü gücü olan şampiyonlara mutlaka Ability Power eşyaları alınmalıdır. Ability Power eşyaları karakterin kendine has sahip olduğu yetenekleri güçlendirir , ancak bazı karakterlerde bu işe yaramaz. Uzak / yakın mesafe karakterlerden saldırı gücü şampiyonu olanlara Attack Damage itemleri alınmalıdır. Hangi şampiyonun hangi özelliklere sahip olduğunu mağazada o şampiyonun resminin üzerine tıklayarak öğrenebilir ve buna göre eşyalarınızı satın alabilirsiniz. 

Bazı karakterlere can eşyaları alınmalıdır ve bu tür karakterlere tank denir. Bu tür karakterlere can kasılmasının oyunun gelişimindeki teknik açıdan bakılınca , takım savaşlarında herkesin tank olan kişiye saldırması ve tank olan kişinin takımındaki karakterlerin diğer takımın normal üyelerine saldırması bu takımı zafere götürür. Çünkü tank sadece yem rolünü oynar ve sahip olduğu fazla can'dan dolayı kolay kolay katledilemez. bir takımın bütün üyeleri katledildiğinde , katleden takım ''Katliam'' yapmış olur ve oyun genellikle katliam yapıldıktan sonra karşı takımın karakterleri canlanana kadar bitirilir. Katliam yapmak çok büyük bir avantajdır.

 Oyunun içindeki gelişimin dışında , her oyun sonunda oyunculara belli bir miktar IP denen para biriminden verilir. IP kendinize yeni şampiyonlar almanıza aynı zamanda DotA'dan farklı olan bir özellik olarak ''Rün'' dizmenizi sağlar. Bu rünler en çok Early Game denen bölümde işe yarar. Early Game , erken oyun demektir yani genellikle oyunun ilk 10-15 dakikasıdır. bu süre içerisinde Rünler çok işe yarar. Genellikle oyunun türkiye serverinde Rünler çok kullanılmaz , ancak oyunun West ve Nordic East servelerinde çok kullanılır ve bu oyunu daha eğelenceli kılar. 

Görüşleriniz ve Düşüncelerinizi yorum yaparak belirtebilirsiniz... teşekkürler :D 

3 yorum:

  1. Keremcim ilk fırsatta Call Of Dutyi bırakıp LoL a başlıyorum;blogun çok güzel olmuş tbrkler. ..Orhan Aksu

    YanıtlaSil
  2. Mükemmel, çok sevdim. LOL

    YanıtlaSil